wat is …

emotiecoaching

Emotiecoaching is een coachvorm waarbij de emoties leidend zijn voor het gesprek en de begeleiding. Niet de gedachte of de overtuiging, maar de emotie die daar aan vooraf ging. De emoties geven aan van waaruit de beweging kan plaatsvinden. Emoties hebben een eigen taal en betekenis en geven veel inzicht. Emoties vormen daarmee een belangrijk feedbackmechanisme. 

Deze coachvorm is ontwikkeld door Vera Helleman. Schrijfster van Moeiteloos jezelf zijn, De Emotie Encyclopedie en De kracht van Autisme

Ik wist niet dat mijn emoties mij dit te vertellen hadden. 

Emoties zijn op deze manier leuk en welkom.

systemisch coachen

Fascinerend hoe ik onbewust telkens in hetzelfde patroon stapre. Ik herkende wel mijn patronen maar raakte er telkens weer in verstrikt en kwam er niet aan voorbij.

Wonderlijk hoe er een last van mijn schouders is gevallen. Ben benieuwd wat zich vanuit mijzelf mag gaan ontvouwen.

Met systemisch coachen wordt de informatie, die veelal onbewust of halfbewust, ligt opgeslagen in het systeem van jou en jouw omgeving toegangelijk. Het betekent uitzoomen, breder kijken dan het probleem of issue wat zich primair toont.
In het nu verbinden we ons met wat ligt opgeslagen in jouw (familie) systeem. Vanuit wat zich toont kan de beweging gemaakt worden om niet meer ‘gevangen’ te worden door het (familie)systeem

nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen?

© Dorannejanssen 2021 | Privacy statement | Ethische code